(untitled) (Baština, 2021)
Руска формална школа била је активна између 1915. и 1930. године и представља један од најутицајнијих праваца у теорији књижевности. Намера нам је да у раду прикажемо главне тачке деловања ове школе, као и ревалоризујемо неке од њених постулата. Схватања припадника ове школе која будемо анализирали илустроваћемо примерима из приче „Плод чрева твојего” Видосава Стевановића.