(untitled) (Baština, 2021)
Радом се покушава утврдити присуство најизразитијих одлика ресавске правописне школе у Барањском препису Душановог законика, насталом у првој четвртини XVI века. Пажња је усмерена на употребу дебелог јер, писање графеме Q на месту које јој по етимологији припада, употребу графеме J у функцији обележавања тзв. редукованог и, бележење гласовне вредности [ја] графемом a, употребу графема j и e за означавање гласовне вредности [је], употребу грчких слова, писање запете и тачке на доњој линији реда у оквиру новијег система интерпункције, те на редовну употребу спирита и акценатских знакова