(untitled) (Baština, 2021)
Предмет рада јесте начин концептуализације бога у српском језику. Циљ рада је да се покаже и укаже који су то начини на које се значење именице бог поима у српском језику, као и које су то метафоре које настају онда када се исто и описује. Откриће се који су то метафорични изрази али и помоћу којих изворних домена долази до конкретизације. Теоријску основу спроведеног истраживања представља теорија појмовних метафора чиме је рад заснован на когнитивносемантичком приступу. Најпре је дат теоријски осврт на концептуалне метафоре, након чега је спроведена анализа корпуса заснованог на примерима из књижевноуметничких делa, дневних новина као и дијалекатских текстова са подручја Крагујевачке Лепенице.