(untitled) (Baština, 2021)
: Република Србија је у претходних неколико година повећала број јавних услуга које грађани и привреда електронским путем могу да добију од државних институција. Дигитализација јавне управе је један од кључних приоритета Републике Србије, јер је уочен значајан утицај дигитализације на повећање транспарентности поступка, смањење корупције, смањење административних трошкова, повећање конкурентности и оно што је најбитније евидентно је да је процес дигитализације у служби економског развоја.