(untitled) (Baština, 2021)
Питање употребе ћириличног писма у Републици Србији, а делимично и у суседним државама је тема која је скоро увек актуелна, али само у виду академских расправа, полемика и појединачних мишљења, без неких конкретних мера и позитивних ефеката који би из свега тога произашли. У раду је указано на вишедеценијско занемаривање ћирилице како у свакодневној употреби, тако и у раду државних органа. Дат је посебан осврт на постепено нестајање ћириличног писма које се дешава пред нашим очима и у којем и ми не(свесно) својом пасивношћу учествујемо.