(untitled) (Baština, 2021)
У раду се говори о стварању првих органа власти на ослобођеном територију у току Првог српског устанка 1804 – 1813 године. Исто тако брађено је процес оснивања и рад Владе као извршне власти и Скупштине као законподавне власти. Акценат је стављен на стварање, организацију и рад судова, као органа судске власти. Није заобиђен процес стварања војске, њене заклетве и унифорне за време устанк. Скренута је пажња и на рад обавештајних служби, као и других органа значајних за стварање нове српске државе.