(untitled) (Baština, 2021)
У модерном туристичком развоју дестинације се третирају као туристички производи који успешно конкуришу на тржишту захваљујући својим атрактивним и висококонкурентним елементима. Бренд дестинације демонстрира локацију, атракције и активности унутар граница. Креирање бренда је дуготрајан процес, а успостављени бренд се веома дуго чува у уму потрошача. Зато је неопходно имату дугорочну визију бренда дестинације који се базира на знању и кооперацији свих који су укључени у креирање туристичког производа. Креирани бренд дестинације који је успешн представљен одговарајућим сегментима тржишта кроз канале комуникације постаје снажно оруђе у придобијању и привлачењу тржишне тражње. Стога је циљ овог рада да се анализира Војводина као мултикултурална туристичка дестинација и укаже на то колико је као таква препознатљив бренд у туристичком бизнису. Основни циљ је да се сагледа стање и перспективе за пласирање производа на домаће, а нарочито на међународно туристичко тржиште. Крајњи циљ је укључивање стручњака из ове области и локалног становништва у пројекат развоја бренда војвођанског туризма, како би се оживела напуштена рурална места, сачувало село и традиција.