(untitled) (Baština, 2020)
Овај рад има за циљ да размотри проблематику специјалног модела управљања и производње који је развијен у компанији Тоyота, и његов допринос развоју других економија у свету, с посебним освртом на производњу на Филипинима. Јапан је прва земља у Азији која је кренула путем модернизације и као таква, постала модел земљама у окружењу. Филипини су једна од земаља Азијско-пацифичког региона која је следила пут промена и усвојила Каизен филозофију. Јапан је утицао и шире, глобално, на све компаније у свету које тезе да у сопственом окружењу спроведу овакав начин пословања. Пословна филозофија компаније Тоyота и примена Каизена као новог модела руковођења корпорацијом, постала је синоним за квалитетно управљање компанија сиром света, те је утицала на успостављање нових законитости у сфери економије, културе и друштва, у глобалном контексту.