THE ECONOMIC VISIONS AND HORIZONTS (Heritage, 2020)
Filozofske vizije, težište su utvrđivanja dugoročnih misaonih horizonata. Na razvalinama prethodnog, postepeno se izgrađuje savršeniji i novi sistem etičkih i dr. vrijednosti. Razvija se savremena nauka, tehnika, tehnologija i organizacija rada,   proizvodnje. Oblikuju se moderne privredne, proizvodno-uslužne i ostale strukture. Informacije su dragocjeni resurs današnjice. Nejednakosti; obilježja su ove globalizacije.
Keywords: Vision, science, technology, technology, organization, information, divisions.