(untitled) (Heritage, 2024)
У раду се говори о истакнутим ликовним ствараоцима на Косову и Метохији. Почеци савремене ликовне уметности на Косову и Метохији везани су за период после Другог светског рата. Реч је о Влади Радовић, Саву Ракочевић и Вуку Филиповић. Увидом у стваралаштво Владе Радовића, можемо уочити да је видно обележио настанак и развој савремене српске ликовне уметности и образовања на Косову и Метохији. Своје стваралачке почетке на Косову и Метохији је остварио и Сава Ракочевић, данас један од најпознатијх савремених српских сликара. Вук Филиповић је био истакнути универзитетски професор и књижевник али је део свог стваралаштва посветио исликарству.