(untitled) (Heritage, 2023)
Значај ефекта организације здравствених установа у систем здравственог туризма, важан је не само са становишта научне теорије менаџмента, већ, пре свега, у циљу доношења стратешки важних одлука за даље функционисање и развој новог, реформисаног система здравствене заштите у Србији. У новом организационом окружењу здравствени радници имаће нову и сложенију улогу. Организација здравствених установа и улога запослених у здравству, биће усмерена према корисницима здравствених услуга уз стални рад на сопственој едукацији, као пружаоцима услуга, као и едукацији и информисању корисника. Здравство има карактеристике које га разликују од других области. Специфичне карактеристике обухватају познавање здравствених услуга и њихове вредности. Ефикасно организовање здравствених установа у систем здравственог туризма је од суштинског значаја за стварање здравственог система високог утицаја.