(untitled) (Heritage, 2022)
Главни циљ спроведеног истраживања био је да утврди психометријске карактеристике теста конструисаног за потребе мерења изражености става студената завршних година основних академских и мастер студија Универзитета у Нишу Факултета спорта и физичког васпитања и Универзитета у Приштини – Косовска Митровица Учитељског факултета у Призрену – Лепосавићу према могућностима интегрисања наставних садржаја предмета Српски језик и Физичко васпитање у млађим разредима основне школе, као и генерално о интегративној настави. Истраживање је спроведено на узорку од 203 студената. За утврђивање нивоа изражености основних варијабли коришћени су дескриптивне технике, док су психометријске карактеристике профераване Кронбах алфа коефицијенотом поузданости и експлоративном и конфирматорном факторском анализом. Скале креираног инструмента показују задовољавајућу, али ниску поузданост (Кронбах алфа >0.7), док факторска структура одговара теoријски претпостављеној.