(untitled) (Heritage, 2022)
У раду се разматра интеракција и међуоднос културе и друштвено-технолошких промена изазваних развојем дигиталних медија, уз преглед промена које се дешавају у сфери културе и културне партиципације у последњих неколико деценија. Ове промене јављају се у домену публике, културном стваралаштву, институција културе и тржишта културе. Повећавајући посебну пажњу на партиципативни преокрет у сфери културе, у раду се пружа преглед главних трендова и иновација у пољу културног стваралаштва и дисеминације културних добара поданих дигиталним медијима, који се илуструју путем разних примера из праксе. Преглед и анализа трансформације културне сфере понуђене у овом раду могу бити од значаја теоретичарима и практичарима културе, појединцима укљученим у процес културног стваралаштва или у управљање културним установама, те креаторима културних политика.