"Bibijana" - losion za negu ruku - Dželajlija, Darko; Milošević Georgiev, Andrijana (Arhiv za farmaciju, 2022)
Sima T. Joanović rođen je u Saravoli (današnja Rumunija), diplomirao je farmaciju u Budimpešti 1898. godine. Nakon diplomiranja kratko vreme radio je u Temišvaru. Ubrzo dolazi u Debeljaču i kupuje od apotekara Ambrozi Šandora apoteku „Kod krsta“ koja je pre toga uspešno radila više od dve decenije. Izgradio je novu poslovno stambenu zgradu na tadašnjem Jelisavetinom trgu i u nju je preselio apoteku. U stručnim časopisima pisao je članke iz kozmetike i parfimerije. U Farmaceutskom glasniku izašao je niz njegovih radova „Šta treba da zna svaki parfimer“ čime je pomagao kolegama u radu u oblasti kozmetike. Apoteka je nadaleko bila veoma poznata po kozmetičkim i parfimerijskim proizvodima. Prvi proizvod koji je ovu apoteku učinio poznatom  „Bibijana“ pojavio se već 1905. godine nemasni jednofazni losion na bazi glicerola koji je u rekordno kratkom roku, kako je odštampano na uputstvu za upotrebu, i najgrublju kožu ruku dovodio u besprekorno stanje. Za ovaj losion koji je pakovan u karakterističnim bočicama od  50 ml štampane su signature na mađarskom i srpskom jeziku. U sastav losiona ulazili su: glicerol, etanol, voda lovorvišnje i parfem u alkalnom vodenom rastvoru. Losion je sa velikim oduševljenjem prihvaćen u narodu i predstavljao je prvi proizvod koji je pravljen na veliko. Zahvaljujući losionu „Bibijana“, apoteka je postajala sve poznatija, ali i ostali proizvodi u apoteci su bivali sve traženiji.