СИНЕРГИЈА ПРИРОДНОГ И КУЛТУРНОГ НАСЛЕЂА - Dobričić, Milica; Josimović, Boško D (Arhitektura i urbanizam, 2018)
У раду се указује на значај синергије и повезивања природног и културног наслеђа са доминантном духовном компонентом подручја, што је препознато у више међународних докумената на које се у раду и позива. Кроз анализу примера добре праксе земаља у окружењу (Бугарске, Грчке и Италије), као и примера сличних карактеристика у Србији (Резервата биосфере Голија-Студеница), указује се на могућности за унапређење у овој области.