KO I NA KOJI NAČIN ODLUČUJE O GRADU: CEREMONIJALNO DELOVANjE U TOKOVIMA ODLUČIVANjA O LOKALNOM I PROSTORNOM RAZVOJU - Savkić, Danijela J (Arhitektura i urbanizam, 2016)
Istraživačka tema rada je  donošenje odluka unutar institucije upravljanja lokalnim razvojem u Srbiji. Analiza interakcije delatnika, normi i regula na primeru Generalnog urbanističkog plana Mladenovca, doprinosi razumevanju kompleksnosti donošenja odluka o lokalnom razvoju, i ključnih delatnika koji utiču na njihovu efektivnost i efikasnost. Istraživanje institucije upravljanja lokalnim razvojem i specifičnosti tokova donošenja odluka je sprovedeno na primeru procesa prevođenja smernica i pravila urbanističkih planova u konkretne intervencije.