Arhitektonično, arhitekta Ivan Antić: Povodom 100 godina od rođenja / Dijana Milašinović Marić i Igor Marić - Manić, Božidar J. (Arhitektura i urbanizam, 2025)
Монографија Архитектонично, архитекта Иван Антић : поводом 100 година од рођења, аутора проф. др Дијане Милашиновић Марић, историчарке уметности, и др Игора Марића, архитекте, научног саветника, изашла је из штампе крајем 2023. године. На 235 стране текста опремљеног научним апаратом, са пратећим илустрацијама, свеобухватно су приказани дело и живот академика професора Ивана Антића, архитеке, једног од најзначајнијих стваралаца српске архитектуре друге половине ХХ века. Аутори су за ову публикацију 2024. године добили Награду Ранко Радовић у категорији критичко теоријски текстови о архитектури, урбанизму и граду.
Keywords: Иван Антић; монографија; архитектура ХХ века; јубилеј