STANOVANјE 21: Transformacija kao arhitektonski odgovor - Živković, Milica; Stoiljković, Branislava; Keković, Aleksandar (Arhitektura i urbanizam, 2022)
Međunarodna izložba savremenog stanovanja – STANOVANјE 21, u organizaciji katedre Zgrade za stanovanje Građevinsko-arhitektonskog fakulteta Univerziteta u Nišu i Klastera urbanog planiranja, predstavlјa jedinstven osvrt na aktuelne trendove u oblasti stambene arhitekture, sa posebnim fokusom na koncept transformacije i njegovu višeznačnu i višeslojnu primenu. Promocijom reprezentativnih i inspirišućih projekata i realizacija u definisanim tematskim okvirima, oblikovanjem i usmeravanjem arhitektonskih diskursa kroz interakciju, umrežavanje, delјenje i širenje iskustava struke, ova bijenalna izložba dobija status veoma važne manifestacije za profesionalnu zajednicu u našoj zemlјi. Rad predstavlјa prikaz izložbe kroz prezentaciju izložbenog programa i pratećih aktivnosti, sumiranje opštih utisaka, stečenih iskustava i ostvarenih rezultata.
Keywords: izložba; arhitektura; savremeno stanovanje; transformacija