POSLOVNI OBJEKAT, JUŽNI BULEVAR 10, BEOGRAD / THE OFFICE BUILDING AT JUŽNI BULEVAR 10, BELGRADE - Ivanović Vojvodić, Jelena; Vojvodić, Goran (Arhitektura i urbanizam, 2021)
Процесом тоталне реконструкције и доградње постојеће зграде у Јужном булевару, архитекте из бироа ВИА, на челу са Гораном Војводићем и Јеленом Ивановић Војводић формирали су пословни објекат који одговара захтевима савременог пословања. Зграду одликује једноставна форма са стакленим зид завесама, потенцираним ритмом отварања и наглашеном колонадом приступне зоне, којом је успостављен дијалог с окружењем и корисницима. Функционалном и декоративном расветом постигнуто је компоновање различитих амбијената у ентеријеру, а сменом сенки и интезивних боја дат је нагласак колоритној анемичности фасадних и ентеријерских завршних обрада. Међу бројним наградама и признањима, аутори овог дела освојили су престижну награду у категорији Архитектура на 41. Салону архитектуре.
Keywords: пословни објекат; тотална реконструкција; савремено обликовање