Дисоцијативни простор модерности: дискурс празнине у архитектури и визуелним уметностима ХХ и почетка ХХI века/ Слађанa Милићевић - Dinulović, Radivoje P. (Arhitektura i urbanizam, 2019)
Докторска дисертација Слађане Милићевић посвећена је истраживању културолошких, филозофских, психолошких, естетичких, идеолошких и других консеквенци које је идеја модерног простора имала током ХХ века, као и њихов значај за разумевање простора почетком ХХI века. Основни тема рада је проблем дисоцијативног простора, који настаје у искуству празнине, а сушински одређује однос човека и света, у прошлости, данас и у будућности.