Стање, планирање и уређење Aлмашког краја у Новом Саду у функцији развоја туризма - Garača, Vuk R; Bradić, Milan D; Vukosav, Svetlana M (Arhitektura i urbanizam, 2019)
Алмашки крај је дио града Новог Сада, наслоњен на централно градско подручје и као такав има дугу историју и веома карактеристичне природно-географске и друштвено-географске карактеристике које су утицале на његов настанак и развој. Стога је Алмашки крај, са специфичном уличном структуром, као и унутрашњом и спољашњом физиономијом, предмет овог рада. План детаљне регулације даје јасне смјернице за развој овог простора, са освртом на план организације и уређења простора, план саобраћаја, план уређења слободних и зелених површина, те културно-историјски значај, чија је анализа један од задатака овог рада, баш као и анализа стања на терену и давање визије могућег уређења Алмашког краја. Циљ рада је да се укаже на значај овог дијела Новог Сада за развој туризма и на његово могуће укључивање у туристичке токове, кроз постојећа и нека будућа планска рјешења.