Приказ архивске грађе Института за архитектуру и урбанизам Србије (Научно-истраживачки радови, НИР 2 - НИР 8) / Overview of Archival Materials of the Institute of Architecture and Urban & Spatial Planning of Serbia (Scientific Research Papers, SRP 2 - SRP - Milinković, Milena (Arhitektura i urbanizam, 2016)
Од самог оснивања Института за архитектуру и урбанизамСрбије као самосталне научно-истраживачке организације,започет је рад на већем броју истраживања. На основуувида у архивску грађу и прегледану документацијуИнститута, радом ће бити представљено првих седамнаучно-истраживачких радова (НИР), обрађених у периодуод 1963. до 1968. године. За сваки од описаних НИР пројекатабиће дати најосновнији подаци (назив теме, имена ауторапројекта и њихових сарадника, наручиоца пројекта,временски период током ког је трајало истраживање),наслови радова објављених у часописима, насловимонографија са резултатима проистеклим из наведенихнаучних пројеката и попис свих бројева кутија у којима сепостојећа документација, за конкретан пројекат, налази. the work on a great number of research projects began fromthe very establishment of the institute of architecture andUrban & Spatial Planning of Serbia (iaUS) as an independentscientific research organization. on the basis of an insight intothe archival materials, this paper will present the first sevenScientific research Papers (SrP). this paper will give the basicdata for each SrP project (title of the theme, names of authorsof the project and their collaborators, project orderer, researchproject duration), titles of papers published in journals, titlesof monographs with the scientific projects results and thelist of archival numbers of boxes containing the existingdocumentation.