Tribina: Rečnik pojmova likovnih umetnosti i arhitekture. Tom III, L-O - Milašinović Marić, Dijana (Arhitektura i urbanizam, 2024)
Na tribini Biblioteke SANU organizovanoj 6. februara 2024. o trećem tomu Rečnika pojmova likovnih umetnosti i arhitekture govorili su: u ime akademika Milana Lojanice akademik Mrđan Bajić, akademik Miodrag Marković, dr Ljilјana Stošić i dr Dijana Milašinović Marić. Najnoviji treći tom Rečnika pojmova likovnih umetnosti i arhitekture, tzv. Plava knjiga, iz štampe je izašao krajem protekle godine na veliku radost, ponos i diku svih članova redakcije kao i izdavača. Baš prema planu, projekciji dinamike objavlјivanja, tri godine nakon drugog toma objavlјen je i ovaj treći kao rezultat koncentrisane energije, znanja, poleta i sažimanja iskustva celokupnog uređivačkog tima koji, nakon desetleća od objave prvog, već uhodano grabi ka sledećem, četvrtom.