Urbana integracija „Mia Dorćol“, Beograd - Gnjato, Milka (Arhitektura i urbanizam, 2021)
Настојање за рекреирањем континуитета вредности у постојећем контексту, како у смислу архитектуре тако увек нераскидиво повезано с њом и у културолошком смислу, остварује се кроз искреност. Искреност заправо значи постићи релацију између функционалног и тектоничног система самог објекта и његове појавности кроз разумевање просторно-семантичке вишедимензионалности контекста.Семантичким, дијалошким и дуалистичким принципима контекстуализације која за крајњи резултат има истинску тродимензионалност саме фасаде, а која је произашла из система и функције објекта, успостављен је идентитетски и вредоносни континуитет наслеђа архитектуре, настале у периоду почетака индустријализације Београда и Србије.