БИНА 2019 : ПОЗИТИВНО / АКТИВНО - Jovović Prodanović, Danica (Arhitektura i urbanizam, 2019)
BINA, festival arhitekture, osnovan 2006. godine ima za prevashodni cilј edukaciju najšire javnosti sa namerom da doprinese razumevanju, čuvanju, stvaranju i unapređenju kvalitetnijeg urbanog prostora posredstvom niza raznovrsnih stručnih, ali i popularnih programa iz oblasti arhitekture i umetnosti. Tema 14.Beogradske Internacionalne nedelje arhitekture - BINA 2019 POZITIVNO/AКTIVNO skreće pažnju na aktuelne i vanvremenske primere delovanja u urbanističko-arhitektonskoj praksi koje karakteriše pozitivan i proaktivan pristup razumevanju i rešavanju prostornih problema.  Posebnost ovogodišnjeg izdanja BINA je svakako i to što su u najvećem broju autori programa predstavnici „Y“ generacije  (milenijalci). Na tragu opredeljenja da se  svake godine značajan deo programa posveti jednom od naših najrenomiranijih arhitekata, posle Nikole Dobrovića i Ivana Antića u fokusu BINA 2019 je  delo profesora Aleksandra Stjepanovića. Tokom mesec dana trajanja festival organizovan je niz programa sa temama iz oblasti savremene arhitektonske prakse i  zaštite graditeljskog nasleđa, kao i niz eduktivnih i kreativnih radionica.