Стање, планирање и уређење Aлмашког краја у Новом Саду у функцији развоја туризма - Garača, Vuk R; Bradić, Milan D; Vukosav, Svetlana M (Arhitektura i urbanizam, 2019)
Алмашки крај је дио града Новог Сада, наслоњен нацентрално градско подручје и као такав има дугуисторију и веома карактеристичне природно-географскеи друштвено-географске карактеристике које су утицалена његов настанак и развој. Стога је Алмашки крај, саспецифичном уличном структуром, као и унутрашњоми спољашњом физиономијом, предмет овог рада. Пландетаљне регулације даје јасне смјернице за развој овогпростора, са освртом на план организације и уређењапростора, план саобраћаја, план уређења слободних изелених површина, те културно-историјски значај, чија јеанализа један од задатака овог рада, баш као и анализастања на терену и давање визије могућег уређењаАлмашког краја. Циљ рада је да се укаже на значај овогдијела Новог Сада за развој туризма и на његово могућеукључивање у туристичке токове, кроз постојећа и некабудућа планска рјешења.