Реконструкција и екстензија: ОШ „Светозар Марковић“, Београд - Adžemović Anđelković, Dijana M (Arhitektura i urbanizam, 2019)
Пројекат реконструкције и доградње - надзиђивања, израђен је 2012-2014. годинеШкола је пројектована 1953. године према плановима архитекте В. Милића.Постојећи објекат је претрпео обимну и свебухватну реконструкцију, посебно у конструктивном смислу.Новопројектовани део објекта обликован је савремено, уз максимално уважавања функције, форме и материјализације постојећег објекта, у складу са утврђеним условима за предузимање мера техничке заштите Завода за заштиту споменика културе града Београда. Посебна пажња аутора била је усмерена ка усклађивању новопројектованог волумена са постојећим естеско - конструктивним карактеристикама објекта у циљу постизања јединства функције и форме, водећи рачуна да новопројектовани део објекта јасно указује на савремени архитектонски израз. У обликовном смислу, циљ аутора је био да се новопројектована структура складно разликује од постојећег волумена школе имајући у виду да грађевине, као лично и колективо искуство и наслеђе, представљају поуздане чуваре памћења.