Часопис Зборник радова (1961-1975): анализа и библиографија - Milinković, Milena; Niković, Ana; Petrić, Jasna (Arhitektura i urbanizam, 2019)
У раду се приказује део издавачке делатности Института која се одвијала у периоду 1961‒1975. год., у виду часописа Зборник радова у коме су поглавито представљане архитектонске и урбанистичке реализације на простору тадашње Југославије. Циљ је упознавање научне и стручне јавности, а нарочито младих истраживача, са значајем и садржајем овог часописа, те се у раду врши његова анализа, што је резултирало израдом његове библиографије. Посебан допринос овог рада чине пет пратећих регистара (регистар наслова, именски, предметни, географски и хронолошки), који заједно са библиографијом представљају исцрпан извор информација. Додатно, потенцира се значај објављивања текстова о савременим архитектонским и урбанистичким реализацијама које омогућавају информисаност, едукацију и документују промене у изграђеном окружењу. Поред тога, приказ архитектонских и урбанистичких реализација препознаје се и као научна категорија у важећој регулативи за научно-истраживачку делатност